Een sprong in het diepe.....

Hallo lieve mensen,

Hier dan mijn eerste sterke verhalen. Het duurde even (2,5 dag) maar dan zit je wel met 32 graden in bangkok!

Ik zal het hele vetragingsverhaal niet in zijn geheel vertellen en in hoeveel rijen we hebben moeten staan, want dan zijn de uren niet meer te tellen. Maar hele korte samenvatting van de reis:

4,5 uur over vluchtje naar engeland, je aansluiting missen, slapen op een dekentje op de luchthaven, daarna inchecken voor dezelfde avond, overdag in hotel relaxen om dan eindelijk in het vliegtuig naar bangkok te zitten, dat die dan ook nog 3 uur vertraging heeft deed me eigenlijk vrij weinig :-)! Dan nog ff in de rij voor paspoortcontrole en bagage halen.

Last bag stond er op de band.....of eerder gezegd "lost bag". Want ja nu al twee dagen aan het wachten op mijn heilige backpack met kleren.

Heb in london al een lotgenoot ontmoet, rutger, theatermaker. En daar trek ik nu al vanaf het begin mee op. Hij is ook zijn bagage kwijt. Je had het moeten zien op london heathrow honderden koffers in de steek gelaten en honderden mensen die hun bagage kwijt waren door het slechte winterweer. Wij hebben op london onze tassen nooit gezien want het zou gelijk door worden gestuurd.

Ondanks de slechte start zijn de eerste indrukken van Bangkok heel relaxt. Had een veel meer hectischere stad verwacht maar dat valt reuze mee. Zijn gister beetje op de bonne vooi met bootje over de rivier gevaren en paar wijkjes door gelopen. Ideaal koffie tentje gevonden dus de Nespresso van thuis wordt niet gemist ;-).

Oja en dan de beruchte khoa san road. We wisten niet wat we zagen. Wij dachten dat we er al continu doorheen waren gelopen maar dat blijkt een zijstraat te zijn haha. Het is een sort van Salou maar dan midden in bangkok. Overal dronken engelsen en cocktails voor 1,5 euro ("extra strong" zijn de kreten die de toerist moeten overhalen). Wij zijn naar soort van "jazz club" met dakterras gegaan waar een rockbandje queen en robbie williams ten gehore bracht. Maar een paar cocktails en waterpijpjes zorgt er wel voor dat je "let me entertain you" op een jazzy manier gaat horen!

Vandaag regel dagje wat betreft bagage en ga maar een schiet gebedje doen bij de Grand Palace, je weet maar nooit.

Een warme groet uit het hart van Bangkok!

ps. nog geen thais nummer als ik dat heb zet ik het op de volgende blog.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer