Hard werken wordt beloond

(een update uit het oude stadsdeel van Chang Mai)

Lieve luitjes,

Ben nog maar zo kort weg en heb het gevoel dat ik al dik een maand aan het reizen ben! Dus het leven in Nederland heb ik nu echt wel achter me gelaten.

Vorig bericht zat ik nog in afwachtende houding in bangkok wat een verschil met hoe ik thailand nu beleef.

Want wie het nog niet wist via facebook of hyves.....mijn tas is weer terecht Joehoe :-D!!!!!! Ze hebben het met RUSH naar mijn questhouse in chang mai gestuurd. En de dag dat ik vertrok voor mijn avontuur in de jungle lag mijn tas die ochtend op mij te wachten. Zonder te openen ben ik met mijn bangkok aankopen de jungle in gegaan, moet natuurlijk wel een beetje spannend blijven. Want met 'compeed' blaren plijster wordt het echt te makkelijk ;-).

Na het papieren regelwerk avontuur in bangkok tijd voor wat actie! Dus 3 daagse trekking geboekt in Chang Mai (noorden van thailand). Na busrit van 12 uur aangekomen in chang mai. Het was de bedoeling dat ik gelijk door zou gaan met de trekking. Maar na nacht niet slapen gelijk een trekking doen leek me niet echt een goed idee. Daar was de receptie meneer het helemaal mee eens en kan de volgende dag ook vertrekken, relaxt!!!!

Laatste inkopen gedaan bij natuurlijk .... 7/11 (de hema van thailand) en werd opgepikt door een "john lennon-hippie-indiaan" die TOM heet. Hilarische verschijnen en een lach kon ik niet onderdrukken toen hij zichzelf voorstelde als mijn guide.

In mijn uppie achterin de pick-up om de andere op te pikken. Schrik niet....(ik schrok namelijk wel beetje).....er kwamen 6 Chinesen aanlopen. O my godddddd!

Denk je dat je alle pech hebt gehad.....moet je met 6 chinesen 3 dagen door een jungle trekken, hilarisch en natuurlijk niet te geloven.

Maar ik ben gelukkig niet de moeilijkste en na paar seconden balen, even schakelen en van het positieve uitgaan, dat is in die dagen heel goed gelukt en ben nu bijna specialist in het aflezen van lichaamstaal want ja als er twee maar gebrekkig engels spreken dan moet je een alternatieve communicatie vinden.

Het waren te gekke dagen en heb heel veel gelachen om het gekibbel en de onderlinge strijdt.

Ik kan over elk wel A-4tje vol schrijven want het waren fantastische personen.

Steven de Big-boss en al 20 jaar gepensioneerd (soort van miljonair). Mary grappigste van het stel met een 60 liter backpack voor haar zalfjes, maskers en ja stekkers (want in de jungle je telefoon opladen is heel gebruikelijk :-P), Atta werkt op kantoor van een bank en sprak het beste engels, Pony een chinees zoals wij ze kennen in nederland, maakt van alles een foto. En dan had je nog winnie en......heb nooit haar naam kunnen achterhalen maar het was de moeder van winnie en ponny.

The Jungle

In Afrika de olifant in het wild mogen aanschouwen hier in Thailand op een mogen rijden. Oke toeristisch is het maar het is toch iets wat je een keer hebt moeten doen. En het was echt heel gaaf en tegelijkertijd raar idee dat je op zo'n magisch sterk dier zit en het trouw achter zijn baasje aanloopt. Het baasje roept af en toe mmmmm, aaaagggg, gwwwwuuusss en effectief dat het is. Olifant schiet van links naar rechts over de weg met een enkel geluid.

Dan luisterd mijn hond nog minder goed terwijl dat toch heel heldere woorden zijn.

Na de olifanten tocht oversteken in een kooitje over het water om de wandeling/beklimming van de berg te beginnen. Na 5,5 uur klauteren is daar dan het dorp waar de Lahun stam leeft. Waanzinnig uitzicht over de vallei. Het dorp is zo authentiek als alle andere dorpen die bedoeld zijn om de toerist het gevoel te geven een 'cultureel verantwoorde Stam" te bezoeken. Net als in bijvoorbeeld Afrika/Tanzania zijn ook coca cola en de gemoteriseerde voertuigen aanwezig in het dorp. Maar naast deze note, leven de kippen, honden, varkens, koeien en geiten op harmonieuse wijze loslopend met elkaar.

Die avond mijn eerste kookles Thais gehad en de rode curry met kip mogen koken op een houtvuur. En de traditie....wie kookt drinkt junglewiskey met homemade sausage. En Tom die vond waarschijnlijk dat we heel goed bezig waren want de fles was leeg toen het laatste gerecht werd bereidt. Daarna een paar puzzel met stokjes proberen op te lossen bij het kampvuur maar dat ging wat moeilijk. Je snapt natuurlijk dat ik heerlijk heb geslapen.

Die kippen zijn natuurlijk niet alleen er horen ook hanen bij.......die om 4 uur al beginnen met kraaien, nieuwe trend, want het fabeltje dat ze gaan kraaien bij zonsopgang is dus bijdeze ONZIN!!!

Volgende dag downhill naar de watervallen en onze bamboo hut. Slapen naast een rivier wekt de blaas inderdaad op :-). Laatste dag lopen naar onze raftingboten en de rivier trotseren. Het laatste stukje op een bamboovlot naar het eindpunt!

Het waren te gekke dagen, waarin het groen en de lianen mij elke keer weer konden boeien. Die avond met de chinesen gegeten en geproost! Maar dat was niet de afsluiter. Ik mocht nog mee op een city tour de volgende dag.

The day after

Wat inhield: Monkey show, tiger kingdom, shops, tempels en nog een keer uiteten. En steven zei aan het einde van de dag......ik beschouw je als een van mijn dochters (31, 34) dus deze dag krijg je van mij :-). Oja en ik MOET naar Hong Kong komen want dat vinden ze allemaal te prachtig, krijg een persoonlijke suite en een to do list waar te shoppen. Want shoppen is de grootste hobby van de Chinees!

Chang Mai

Fiets gehuurd om komende tijd fietsend chang mai te ontdekken want de benenwagen is nu even niet meer mijn favoriete transport middel ;-).

Ga denk ik hier nog een paar dagen blijven en een kookcursus zit er nog wel in maar een thaise massage cursus (10 dagen) is niet echt een optie. Dus een dagje zwembad hangen staat ook op de agenda.

Dan wordt ik 5 februari verwacht in Laos om daar te gaan vliegen door de jungle met ziplines  dus rustig aan naar de grens en een tussenstop maken in Chang Rai is een optie.

Genoeg te doen dus! En wat er daadwerkelijk van terecht is gekomen dat lezen jullie wel weer in het volgende verhaal als de zipline het houdt tenminste!?

Sawatdee KA!!!

en Kuzzz van Mij

Laatste foto's

Reacties 6

hanneke 23-01-2010 13:48

Prachtige foto`s !!! En weer een goed verhaal,liefs en kus Hanneke

Milou 24-01-2010 04:09

Heerlijk verhaal en lief dat je ons zo op de hoogte houdt!! Ben trots op je, kus!

femke 25-01-2010 20:59

foto met jouw chinese medereizigers is hilarisch. je bent net moeder eend (uiteraard een hele lieve, eigenwijze, vrolijke moeder eend)
en dat stoeien met een tijger je bent nu al niet goed wijs geworden.

kusje tot snel
Femme

Pauline 26-01-2010 11:43

Heey Aaf..!
Wat een verschillen lees ik joh! Zeker natuurlijk de sneeuw/kou en jou hempie en slippertjes maar ook hoeveel je te doen heb!! Wij zijn zeker in het verkeerde seizoen, moeten erg zoeken naar de mogelijkheden! Maar vermaak jij je voorlopig in de Jungle dan ga ik de gletsjers aanschouwen!

Dikke kus

Monique 26-01-2010 22:54

He Aafke,

wat een belevenissen alweer. Geweldig.
Mocht je in de gelegenheid zijn zou ik zeker het aanbod om HongKong te bezoeken aannemen. Ik vond het een geweldige stad.

Groetjes
Monique en Teun

Femke 29-01-2010 12:55

hahaha, de benenwagen aaf? Van wie heb je dat nou weer.....? ;-) :-P
Leuk te lezen allemaal! Kus.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer