Verhaaltje bij de foto's

Hoi An, tailor city!

Okidoki!

Na twee keer ondertitels te hebben gegeven en daar anderhalf uur mee bezig te zijn geweest blokkeerde de computer en gaf ik het maar op.

Nu een nieuwe poging om kort verslag uit te brengen bij de foto's die ik heb gepost.

In volgorde van de foto's het korte reisverslag van 11 dagen vietnam.

Na de drie meiden te hebben uitgezwaaid op vliegveld KL vloog ik paar uur later naar Ho Chi Minh City. Hier sinds tijden weer op me zelf aangewezen en voelde goed. Dagje lekker niks gedaan en tour geboekt naar de Mekong Delta voor 2 dagen.

Was gaaf om het einde van de Mekong te zien waar ik bijna het begin heb gezien in het noorden van Laos. En hoe de mensen ook helemaal aan het einde na zoveel kilometers vervuiling van de rivier er nog steeds van leven.
De donkere snelweg op de foto daar zat ik op een scooter wat max maar 40 km/h ging en waar de vrachtwagens rakelings langs ons schoten. Alles mag en kan hier in het verkeer. Ik was opweg naar de homestay en ja heb het gehaald...;-)

Waar ik s'ochtends met zonsopgang wakker werd naast een rivier en zelfs nog tijd had om voor 7 uur vertrek naar de lokale markt in het dorpje te lopen. Waar ballonnen naast de varkensoren en organen werden verkocht. 
De floating market was een drukke aangelegenheid met veel locals die daadwerkelijk handel bedreven en het dus niet alleen een 'act' was voor de toeristen.

De stok die ik heb gefotografeerd met de vruchten eraan laat zien wat de koopman te koop heeft.

Na mooie eerste culturele ervaring in Vietnam op naar de drama van de oorlog, de tunnels.

De tunnels waren niet heel schokkend maar de verhalen van de gids kwam het meer tot leven. En had je een idee hoe de vietnamese krijgers 15 jaar onder de grond leefde.

Ik paste er net in maar moest wel 'tijgeren'........

Daarna de grote stad verruild voor een beachtown Mui Ne waar ik wachten op Jess die nog met de andere twee meiden naar de Perhentians in Maleisie was gegaan.

Haar komst gevierd met KING Prawns....delish...! In plaats van een busticket te kopen naar Na trang, hadden we zomaar een ticket voor een Easy Rider Tour op een Chopper voor drie dagen. En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Het was een toch vol culinaire, natuur en culturele hoogte punten. We reden door woestijn bergen en langs grote dammen.

Ook kwamen we in gebieden waar we door dorpjes reden waar de kinderen naar de straat rende om naar ons te kunnen zwaaien. Dan weet je dat je door het platteland rijdt.

De gidsen brachten ons langs silk, lizard, mushroom farms en stopte nog bij verschillende tribes die in overheidsdorpen woonde, om zo dichter bij hun land te kunnen leven.

Zwart van het roet en een hoofd vol mooie herinneringen en waanzinnige landschappen was dit nu al een van de hoogte punten in Vietnam. Eens kijken of het noorden zoals het bergdorp Sapa en Halong Bai dit kan overtreffen want daar gaan we, nadat ik mijn pak op maat heb gepast, naar toe.

Volgende keer weer foto's met ondertitels zoals het aap(f)je dat verslaafd is aan koffie, sugur cane with a view, screen saver, verhuizing per scooter, moddermannetje etc etc.

Oja voor wie het nog niet wist vandaag is officieel de dag dat ik nog een maand mag genieten :D:D:D:D:D:D:D:D!

Liefs en kuzzzz van motormuis (stiekem te fantaseren over een motorrijbewijs.....)

Reacties 1

maike 01-06-2010 17:49

Heeey Aafie

Wauw door jouw foto's bladeren laat mij weer helemaal 4 jaar terug in de tijd gaan! Veel mensen waaronder jij ook trouwens vragen waarom ik vietnam nou zo leuk vond... nou jouw foto's omschrijven het precies! Het is echt een heel appart stukje asie, met een heel eigen cultuur die ze behalve dan een paar positieve franse invloeden (o.a.baquettes) toch met een soort trots hebben weten te behouden na al die jaren van bezetting. En wat een eten he die garnaaltjes zagen er goed uit! Hopelijk heb je een beetje knap weer in halong bay, want anders is het niet al te speciaal, oja en nog één tipje dan... als je iets meer uit dat uber toeristische boottochtje wil halen, verblijf dan een extra nachtje op catba island (of hoe je het ook schrijft) Nou wederom heel veel plezier ennuh doe je voorzichtig daar in hanoy op je motobike....

xxxx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Thanh Binh II, Hoi An

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer