Wanderlust

Dejavu, Bangkok, 3 april

Hallo lieve luitjes,

Ik ben weer in Bangkok waar ik een kleine drie maanden geleden aan mijn reis begon. Ik zit in hetzelfde hostel en wandel door de straten die me nu zo bekend voorkomen en het voelt dan ook als thuiskomen.

Maar ik ga nog niet naar huis nog lange niet nog lange niet :-). Ik heb nog bijna weer 3 maanden om mezelf te trakteren op stranden, palmbomen, haaien, oerang oetangs, jungle, rijstvelden, etc. Door naar de landen Zuid-Zhailand, Maleisie/borneo, Vietnam te reizen.

Even het onderwerp van dit verhaal toelichten: Wanderlust. Dit betekend the need to travel of ookwel de behoefte om te reizen. Het is een hip kledingsmerk uit cambodja wat ook andere hebbedingetje verkoopt. Mooie uitspraak om tijdens mijn reis om te hebben.

Nu net Cambodja achter me gelaten en heb voor twee weken vastgeplakt gezeten aan Siem Reap. Heerlijk klein oud stadje waar het overdag uitgestorven is omdat elke toerist dan aan het zweten is rondom de tempels. Maar dat heb ik maar drie dagen gedaan verspreidt over een week.

De tempels waren indrukwekkend, ik had een voorkeur voor de overwoekerde tempels, de gerenoveerde 'nette' ofwel schone tempels waren iets te gerenoveerd. Je wist niet meer wat nou oud of nieuw was. En we hadden geen gids gehuurd die dat ons kon vertellen. Volgende keer weer ;-). Voorbeelden zijn hiervan Angkor Wat, Angkor Tom (Bayon). Sommige denken misschien dat alle tempels daar Angkor Wat heten maar dat is er maar een. Het hele complex heeft de naam Angkor.

Mira is me komen vergezellen in Siem Reap en hebben samen de tempels ontdekt of met een stel van haar vrienden. Het was te gek om haar weer te ontmoeten en hebben het dan ook goed gevierd. Soms te goed, maar dan is de samenhorigheid van de kater weer een meevaller en konden we het klagen over hoofdpijn en misselijkheid ook gezamelijk doen. Want ja hier in Siem Reap is in de avond genoeg te beleven en goedkope cocktails te vinden. Overal luidt Buy one Get one FREEEEEE!

En de rode wijn......heerlijk!!! Er is ook een tapasbar in het centrum met de naam Picasso, je waant je even niet meer in Asia met de feta en smoked homemade jambon :-)

Je kunt hier dus heerlijk culinair eten en dat hebben we dan ook gedaan (zie foto's) om daarna weer op kokosnoten te gaan leven op mijn onbewoonde eiland in thailand.

Maar er moest toch een einde komen aan onze leuke tijd in Siem Reap en Mira had de moed bij elkaar verzameld om de nachtbus naar Saigon(vietnam) te pakken en ik ben omdat ik dan toch alleen achterbleef een dag later ook vertrokken.

Verder in Siem Reap nog kunst geshopt en weer pakketje naar huis verstuurd. Leuk om met mensen te onderhandelen. Ze blijven aardig zolang je maar een smile blijft houden en beetje grappen en grollen maakt. Ik ging bijvoorbeeld de prijzen vergelijken met hoeveel nachten ik daarvoor kan slapen. Dan wordt het voor iedereen weer een stuk reëler en je richt je niet alleen op handje klappen. Tuk tuk drivers hetzelfde liedje. Eentje riep naar me; tot morgen!. Waarop ik reageerde ja tot morgen beng mealea toch? En zo als een grap de onderhandeling in gegaan. 20 dollar? tuktuk driver zijn reactie: wauwww (omdat dat veel te weinig was volgens hem), daarop reagerend; ik weet het je bent overdonderd maar ik heb vandaag een gulle bui. Andere tuktuk drivers kwamen niet meer bij en hij kwam er gelijk niet meer onderuit. Maar omdat het normaal 40 was heb ik er 5 dollar bovenop gedaan (ja ik was echt gul). In extase van mijn leuke onderhandeling het goede nieuws aan Mira verteld dat we voor de volgende dag een tuk tuk hadden. Geen probleem aafke regelt dat ;-).

Nou ja door zulke leuke voorvallen met de locals in Siem Reap heb ik me er erg thuis gevoeld en heb ik daarmee Cambodja op een leuke manier afgesloten.

Nu dus op naar Zuid-Thailand (nachtbus van 14 uur) waar niet alleen de eilanden op me wachten (zoals koh lanta en koh Samui) maar ook de kustlijn waar je kunt kayaken, rotsklimmen en hiken in de nationale parken. Dus weer even actie in de tent en op naar avontuur :-).

De foto's hebben geen ondertitel maar ga proberen daar later nog wat van te brouwen.

Als dat niet lukt, de beelden spreken voorzich en zoniet succes met het fantaseren. Wees creatief en help me anders wat titels te geven. Scheelt mij ook weer tijd, want die heb ik hier natuurlijk al zo weinig, haha!

Alle natuurlijk weer succes met de bezigheden in Nederland en niet te veel op de terrassen plakken er moet natuurlijk wel gewerkt worden!

Dikke kuzzz uit Bangkok

Reacties 2

Milou 03-04-2010 16:51

Quote: Geen probleem aafke regelt dat ;-). - Fantastisch!!

Snel weer een keer skypen; vond het te gek!

Aron en Tessa 04-04-2010 12:38

Ha Aafke,
Super leuk om weer te lezen over je avonturen. Geniet nog 3 maanden van stranden, palmbomen, haaien, oerang oetangs, jungle, rijstvelden, etc.
Daaag!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Wild Orchid Villa, Bangkok

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer